overvloed creeren en kringloopwinkel

Het spel van overvloed

Van alles wat ik overhoud geef ik een beetje terug. Bijvoorbeeld van mijn water drinken geef ik een slokje terug aan de planten. Van mijn eten geef ik een hapje terug aan de natuur, zodat het gecomposteerd kan worden. Dit doe ik ook met mijn geld.

Teruggeven

Geld dat ik overhoud, geef ik aan een collecte, zodat mensen in hier baat bij hebben. Kleding die ik overhoud geef ik aan de kringloopwinkel die het verspreid onder mensen met een kleiner budget.

Overhouden

De uitdaging is om over te houden. Hoe meer ik overhoud, des te welvarender ik ben. En het gaat niet zozeer om de rijkdom, maar meer om het gevoel dat het mij geeft. Als ik overhoud, voel ik overvloed in mijn leven. Ik geef het universum een seintje: ‘Ik voel mij overvloedig.’ ‘Ik voel mij welvarend.’ ‘Ik voel me rijk.’

Opruimen

Naast het weggeven of delen van mijn overvloed, heeft dit een tweede functie. Het ruimt namelijk ook op. En waar leegte is, kan iets nieuws komen. Denk aan de hoge druk gebieden die stromen naar lage druk gebieden. Daar waar veel is, stroomt naar daar waar het leeg is.

Dit klinkt theoretisch. Alleen de praktijk kan je dit laten zien. Maak ruimte in je huis en ervaar wat er terugstroomt in je leven. Wil je hierbij hulp? Dan is de e-cursus Nooit meer Rood Staan echt iets voor je.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *