geluk en kwetsbaarheid kwetsbaar

Geluk en kwetsbaarheid

Vandaag realiseer ik mij hoe geweldig ik het heb en dat dit bijzonder voor mij is gezien mijn verleden. In mijn jeugd hadden we weinig geld en in een gezin met zes kinderen was er weinig tot geen aandacht voor de kinderen. Mijn ouders waren meer aan het overleven dan aan het leven. Hierdoor waardeer ik mijn relatie met mijn man en zoon. Het voelt zo goed, dat ik mij kwetsbaar voel en angst heb dit kwijt te raken.

Angst of kwetsbaar

Vroeger zou ik de angst laten overheersen. Nu kan ik kiezen voor het mooie van dit prachtige moment. Alleen NU bestaat, op dit moment maak ik mijn herinnering. Hoe meer mooie herinneringen ik heb, hoe meer ik heb om op terug te kijken.

Dit moment roept ook het verlangen op om te blijven investeren in mijn relatie. Om mijzelf ten volle te laten openbloeien en iedereen, inclusief echtgenoot, mee te laten genieten van mijn groei.

Kiezen voor geluk

Een vrouw vertelde over haar verdriet over het vertrek van haar dochter. Ze was altijd bang dat haar dochter iets zou overkomen en nu is de dochter verhuisd naar het buitenland. Ze wenste dat ze meer had genoten van alle momenten dat ze samen waren, in plaats van alle keren angstig te zijn.

Het voelen van geluk, is ook durven je kwetsbaar te voelen. Kwetsbaar zijn en gelukkig zijn liggen dicht bij elkaar. Ik heb mijn kwetsbaarheid omarmd en geniet volop van de relatie met mijn man.

Hoe ga jij om met geluk om, durf jij je kwetsbaar te voelen?

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Kevin Phillips via Pixabay

Verder lezen