geldpotjes geluk

Vertrouwen op geldpotjes

Een van de reacties die ik kreeg op het schrijven van het programma Mijn Eerste 10.000 Euro was een bitcoin-ding. Super lief, maar het zette me aan het denken. Investeren in aandelen, obligaties en dergelijken is niet de opzet van dit programma. En waarom zou je jezelf niet vertrouwen dat je met je huidige inkomen ook 10.000 euro kan hebben? Het lijkt dat men een ‘magische pil’ verwacht om 10.000 euro te krijgen.

Zoals mijn moeder zou zeggen is mijn programma gebaseerd op gezond verstand. Daarnaast ook op:

  • Vaardigheden
  • Mindset
  • Kennis

Mijn eerste 10.000 euro heb ik gehaald in mijn ‘yuppen-tijd’. We hadden twee goede inkomens, geen kinderen en gingen drie keer per jaar op vakantie. Met deze 10.000 euro hebben we een huis gekocht.

Mijn tweede 10.000 euro heeft wat langer geduurd, maar is toch ook moeiteloos gegaan. Een studerend kind in huis en anderhalf inkomen. Dit keer is het besteed aan een nieuw dak.

De derde 10.000 euro komt eraan. Ik ben al goed op weg en het werken met de geldpotjes bevalt mij goed. Het werkt.

Een van de vaardigheden je nodig hebt om 10.000 euro te hebben is je inkomen verdelen in budgetten. Voor elke groep uitgaven een potje maken. Niet schuiven met de geldpotjes! Dat is je zelf voor de gek houden.

Met een simpele methode van budgetten instellen is het makkelijk volhouden en wordt het zelfs leuk om te doen. Meer weten? Maak een afspraak voor een gratis gelukgesprek.

Lieve groeten
Thea van Dijk

PS Je kan je hier aanmelden bij Mijn Eerste 10.000 euro

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *