geldpotjes voor het raam

Vertrouwen op geldpotjes

Een van de reacties die ik kreeg op het programma Mijn Eerste 10.000 Euro was een aanbieding om te investeren in bitcoin. Super lief, maar het zette me wel aan het denken. Investeren in aandelen, obligaties of bitcoins is niet de opzet van dit programma. Sterker nog, waarom investeren in iets buiten je? Het programma is een investering in jezelf. Waarom zou je jezelf niet vertrouwen dat je met je huidige inkomen ook 10.000 euro kan vergaren? Het lijkt dat men denkt dat er een ‘magische pil’ nodig is om 10.000 euro bij elkaar te krijgen of een loterij winnen. Nee, gewoon de stappen volgen en ook jij hebt straks 10.000 euro op je spaarrekening staan.

Zoals mijn moeder zou zeggen: gebruik je gezonde verstand. Op gezond verstand is mijn programma gebaseerd. Daarnaast zit hier ook in:

  • Vaardigheden
  • Mindset
  • Kennis

Mijn eerste 10.000 euro heb ik bereikt in mijn ‘yuppen-tijd’. We hadden twee goede inkomens, geen kinderen en gingen drie keer per jaar op vakantie. Met deze 10.000 euro hebben we een huis gekocht.

Mijn tweede 10.000 euro heeft wat langer geduurd, maar is toch ook moeiteloos gegaan. Ondanks een studerend kind en een inkomen daling. Deze 10K is besteed aan een nieuw dak op ons huis.

De derde 10.000 euro komt eraan. Ik ben al goed op weg en het werken met budgetten, de opvolger van de geldpotjes, bevalt mij goed. Het werkt.

Een van de vaardigheden je nodig hebt om 10.000 euro te sparen is namelijk je inkomen verdelen in budgetten. Voor elke groep uitgaven een potje maken. Niet schuiven met de geldpotjes! Dat is je zelf voor de gek houden.

Met een simpele methode om budgetten in te stellen, is het makkelijk volhouden en wordt het zelfs leuk om te doen. Meer weten? Maak een afspraak voor een gratis gelukgesprek.

Lieve groeten
Thea van Dijk

PS Je kan je hier aanmelden bij Mijn Eerste 10.000 euro

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *