stemmetje in mijn hoofd

3 affirmaties die werken

Ken jij de uitdrukking: ‘don’t belief a thing you think’? Geloof niets wat je denkt. Als jij denkt dat je van slagroom dik wordt, dan word je van slagroom dik ook al zijn er voorbeelden dat slagroom totaal geen invloed heeft op iemands gewicht. Zou het niet mooi zijn als jij je denken voor je kan laten werken?

Stemmetje in je hoofd

Op het moment dat ik een workshop Creëer Toekomstig Geluk aan het voorbereiden ben, komen er in mijn hoofd allerlei gedachten omhoog. Ze verlammen mij. Hoe leuk de workshop ook is, ik kom niet tot actie. De gedachten vinden namelijk van alles over deze workshop. In een van die gedachten herken ik een klasgenootje ‘duh en dat ga jij doen’, in een andere gedachte herken ik mijn moeder ‘kan je dat wel?’ En zo spoken er nog een paar door mijn hoofd. Erg behulpzaam zijn deze gedachten niet.

Wat zijn affirmaties

De stemmen in mijn hoofd kan ik niet het zwijgen opleggen, dan wordt het erger. Wat wel kan is mijzelf vertellen dat ik ze gehoord heb en mijzelf richten op een gedachte die mij energie geeft. Dit zijn affirmaties. Louise Hay heeft het boek Je kunt je leven helen geschreven waar ze werkt met affirmaties.

Met affirmaties train jij jezelf om nieuwe gedachten te denken.

Affirmatie 1: Ik ben precies goed zoals ik ben

Als ik deze zin uitspreek voel ik een rust in mijzelf ontstaan. En ja ik ben precies goed, klanten komen naar mij toe om wie ik ben. Ik hoef mij niet anders voor te doen dan ik ben. Dit geeft rust.

Affirmatie 2: Ik hou van mij en waardeer mijzelf

Deze affirmatie werkt vooral krachtig als ik hem voor de spiegel uitspreek en mijzelf aankijk. Na een week merk ik dat ik meer vertrouwen heb.

Affirmatie 3: Things are always working out for me

Ongeacht de situatie ga ik hierop steeds meer vertrouwen. Als de situatie nog niet goed is, wordt het wel goed. En heeft het (nog) een reden dat het nu zo is.

Vroeger en nu

Mijn affirmaties veranderen. Vroeger had ik de affirmatie: doe ik alles fout of leer ik er steeds iets bij? Ik kon mijzelf genadeloos afstraffen als ik iets fout had gedaan. Met deze affirmatie realiseerde ik mij dat ik alles niet in één keer goed hoef te doen. Ik kon mijn perfectionisme loslaten.

Wil jij je leven helen en geluk ervaren?

Nu mag jij. Hoe ga jij gelukkig zijn? Kom je ook naar de workshop Kennismaken met geluk om de eerste stap te zetten? Opgeven doe je door een mail te sturen naar thea@geluk.online.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *