fluoriet

Fluoriet de steen die doorslag gaf bij mijn keuze

Vorig jaar was ik op een punt aangekomen waarop dingen niet door konden gaan zoals ze gingen. Maar ik wilde niet veranderen! Ik wilde vasthouden aan het vertrouwde en vooral aan de zekerheid die ik had. Mijn leven liep op rolletjes, ik had een zeker inkomen en ik beschikte over mijn eigen tijd. Toch voelde ik aan alles dat het niet meer goed was. Wat te doen? Ik heb een kaartlegging gedaan om helderheid te krijgen. Ik kreeg geen pasklaar antwoord, toch heeft het mij wel geholpen om een keuze te maken die achteraf geweldig goed uitgepakt heeft.

De legging: Wat is nu belangrijk voor mij?

Hierop trek ik de fotokaart Peridot en de woordkaart Vrouwelijkheid. In de prachtige groene Peridot zie ik de connectie met ‘boven’. Vrouwelijkheid vertaal ik naar voelen. Samen vertaal ik dit naar: alignment. Voelen en weten wat mijn innerlijk duidelijk maakt.

Wat vraagt aandacht hierbij?

Als ik naar de omgekeerde kaarten kijk, vallen me meerdere kaarten op. Op gevoel draai ik ze allemaal om. Het zijn de Duniet en de woordkaarten Vrouwelijkheid, Troost en Eigenwaarden. In de Duniet zag ooit een klant een volle wasmand met kinderkleertjes. Dit komt overeen met wat ik nu oppak bij deze foto, zoveel te doen. In Troost zie ik financiële zekerheid. Een vast inkomen geeft een gevoel van veiligheid, wat ik associeer met troost. Op dit moment durf ik niet op mijzelf te vertrouwen en mijn zekerheden op te geven. Ik durf niet op mijn gevoel af te gaan, wat vrouwelijkheid in deze legging voor staat, terwijl de signalen overduidelijk zijn. Zoals het nu is, kan het niet doorgaan!

Welke oplossing kan ik toepassen?

Ik draai de Zirkoon om en Begrenzing. Beiden vertaal ik naar bij mezelf blijven. Met dit antwoord kan ik niet zoveel. Ik trek een hulpkaart. Dit is de Fluoriet. In de Fluoriet zie ik mooie golvende lijnen die van de ene kleur overgaan in een andere kleur. Er zit beweging in de foto. Ik begrijp dat ik mee mag bewegen met het leven.

Wat levert deze oplossing mij op?

Hierop trek ik de Hoornblende 1 en het woord Vergeving. In de Hoornblende zie ik een vrouw die zichzelf in de spiegel durft aan te kijken. Het woord Vergeven vertaal ik naar vergeven van mezelf.

Resultaat

De legging heeft mij geen pasklaar antwoord gegeven, maar door mee te bewegen met wat zich aandient, wordt in de week die volgt duidelijk dat het echt niet meer gaat. Ik mag de knoop doorhakken en mijn financiële zekerheid opgeven. Eerst doe ik enkele berekeningen. Met mijn opgebouwde buffer kan ik 3 maanden financieel overleven. Ik besluit te stoppen met wat ik doe. Wat volgt is een ellendige periode, die langzaam verbeterd.

Op het moment dat ik mijn wens uit dat ik wel weer iets nieuws aan zou willen gaan, komt er een aanbod uit onverwachte hoek. Deze grijp ik met twee handen aan. Het is een kans die er voor gezorgd heeft dat ik uit mijn comfortzone ben gekomen. Ik ga allerlei nieuwe uitdagingen aan en ik geniet. Het blijkt dat alles wat ik ooit geleerd heb in deze situatie kan gebruiken. Mijn sociale vaardigheden zet ik in, mijn technische vaardigheden gebruik ik, het geleerde van structuur zet ik in, zelfs mijn cateringsvaardigheden gebruik ik en fotograferen doe ik hier ook.

Hik jij ook tegen een besluit op? Wil je leren om je intuïtie te gebruiken bij je beslissingen? Maak dan een afspraak voor een gratis geluksgesprek

Lieve groeten
Thea van Dijk

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *