zonnevlecht

Handelen vanuit wilskracht of vanuit gevoel?

Dit keer is de aanleiding voor een vrijheidskaartlegging de onrust die ik voel. Ik kan dit gevoel niet plaatsen en hoop dat een legging met de vrijheidskaarten mij duidelijkheid gaat geven. De eerste twee kaarten die ik omdraai zijn Cornerupien en Mannelijkheid. De Cornerupien is een prachtige foto met veel geel. Dit doet mij denken aan mijn zonnevlecht, de plek waar mijn kracht huist. De kaart Mannelijkheid staat ook voor kracht, handelen, doen, leiding nemen. Mijn thema voor deze kaartlegging is me op dit moment nog niet duidelijk. Is het tot daden overgaan?

Wat vraagt aandacht hierbij?

De Jaspis en Vrouwelijkheid draai ik om. Stiekem moet ik glimlachen. Deze twee kaarten zijn precies het tegenovergestelde van de thema kaarten. Vrouwelijkheid versus Mannelijkheid, Jaspis versus Cornerupien. De Jaspis is een prachtige foto met veel warmrood en oranje, een zachte kaart. De Jaspis en Vrouwelijkheid vertaal ik naar dat ik onvoldoende vertrouw op mijn intuïtie, op mijn gevoel. De woorden die ik hierbij intuïtief opschrijf is ‘zachte kracht’.

Welke oplossing kan ik toepassen?

De Diamant is de fotokaart die ik omdraai. Deze foto met rode kleur en driehoeken, doet mij denken aan de verbinding met mezelf. De uitspraak ‘Vindt de diamant in jezelf’ komt bij mij omhoog.

De woordkaart is Mannelijkheid, wat in deze context staat voor doen.

De fotokaart en woordkaart samen vertaal ik naar: vanuit mijn innerlijk / inspiratie handelen. Als ik geen inspiratie heb, dan ook niet handelen.

Wat levert deze oplossing mij op?

De kaarten die ik omdraai zijn Diamant en Begrenzing. Ik voel dat ik nog een woordkaart mag omdraaien. Dit doe ik dan ook en draai Mannelijkheid om. Deze drie kaarten vertaal ik naar: precies weten wat te doen vanuit inspiratie en niet meer of minder.

Resultaat

Door de kaartlegging besef ik dat ik ben gaan handelen vanuit wilskracht, mijn zonnevlecht. Hierdoor ben ik langzaam de verbinding met mijn gevoel kwijtgeraakt. Door opnieuw te leren vanuit mijn kern te handelen blijf ik binnen mijn persoonlijke grenzen, zodat ik in contact blijf met mijn gevoel en met wat ik echt wil. De onrust is verdwenen en ik ervaar weer plezier, ik voel me weer gelukkig.

Wil jij dit ook?

Wil jij ook ervaren welke inzichten een kaartlegging je geeft? Maak dan een afspraak.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *