meditatie geldtype geld is niet belangrijk

Geldtype: “Geld is niet belangrijk”

Geld is niet belangrijk. Het is er altijd als ik het nodig heb. Heerlijk als je zo denkt. En het werkt. Ik heb genoeg voorbeelden gezien dat het klopt. Zolang je geen zorgen maakt over geld en er vanuit gaat dat het er is, is het er ook. Dat is de wet van aantrekking. Maar als je zoals mij bent en geregeld in de stress schiet ‘van komt er deze maand wel genoeg binnen?’, dan is deze levenshouding best een uitdaging. En als je wel zo bent, hoe kom je dan aan geld voor vakanties of een nieuwe koelkast?

Een van de methoden die ik gebruik is visualiseren. Ik maak denkbeeldige plaatjes in mijn hoofd hoe het eruit ziet als het al zover is. Ook maak ik een Vision Board waar ik aspecten van mijn ideaal in afbeeldingen op een groot stuk karton plak. Voordat ik lukraak afbeeldingen ga opplakken, dat werkt namelijk niet bij mij, doorloop ik mijn proces:

Stap 1: Geleide meditatie

Ik maak mij stil van binnen en geniet van een rustig hoofd.

Op youtube staan allerlei meditaties die je hierbij helpen. Bijvoorbeeld: meditatie gronden. Daarna stel ik mijn ideaal voor:

Stap 2: Hoe voelt je ideaal?

Hoe zou het aanvoelen als je ideaal nu bereikt is? Voel jij je blij, opgeruimd, opgelucht, klaar om door te gaan of voel je verantwoordelijkheid, schaamte, onrust?

Laat al deze gevoelens door je lichaam gaan. Volg deze gevoelens met je aandacht.

Stap 3: Hoe ziet je ideaal eruit?

Kun je een plaatje in je hoofd maken van je ideaal? Het hoeft niet realistisch te zijn. Het mag geweldig zijn voor jou.

Stap 4: Wat hoor of ruik je bij je ideaal?

Ben jij meer iemand die dingen hoort? Wat hoor je bij je ideaal?

Of wat ruik je?

Stap 5: Schrijf je indrukken op

De indrukken die je opgedaan hebt, schrijf je op. Het mogen woorden zijn of complete omschrijvingen. Wat voor jou werkt.

Stap 6: Vind afbeeldingen

Kijk in tijdschriften, kranten, boeken, op internet naar afbeeldingen die passen bij je ideaal. Zorg voor een hele stapel foto’s, knipsels die passen bij je ideaal.

Stap 7: Afbeeldingen uitzoeken

Als je meer dan genoeg afbeeldingen hebt, ga je een voorselectie maken. Je bekijkt al je afbeeldingen en kies of ze bij je ideaal passen. Of ze een aspect laten zien, precies weergeven wat je bedoelt of de energie weergeven van je ideaal.

Stap 8: Maak je Vision Board

Maak een mooie collage van je afbeeldingen. Je mag er woorden of quotes bijschrijven. Ook tekeningetjes erbij zetten of mooie papiertjes, lintjes, stickers bijplakken mag.

Wil je meer weten over hoe je geld aantrekt? Maak dan een afspraak voor een gratis gelukgesprek via mail.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van truthseeker08 via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *