aantrekkingskracht van gedachten

Aantrekkingskracht van je gedachten

In het boek De Rijkdom van de Law of Attraction (2de hands te koop) van Esther en Jerry Hicks vertellen ze dat je gezondheid verbetert en je rijkdom aantrekt door afgestemd te zijn op wie je werkelijk bent.

Doen wat goed voelt

Dit afstemmen doe je door je te richten op wat goed voelt. Dan ben je in harmonie met wie je werkelijk bent. Je wezen is blijdschap, welzijn, gezond, etc. Zodra je negativiteit ervaart ben je in weerstand en afgedwaald van je wezenlijke ik.

De wet van aantrekking

Doen wat goed voelt is gezond ben ik in meer boeken tegengekomen in andere bewoordingen. Bijvoorbeeld de Biologie van de overtuiging of Hoorn des overvloed. Esther Hicks heeft het over de Wet van Aantrekking. Wat jij uitzendt, komt terug naar je. Je gedachten hebben aantrekkingskracht.

Positieve gedachten trekken positieve gebeurtenissen aan, zoals geld, gezondheid, klanten, inspiratie, creativiteit. Negatieve gedachten trekken negatieve gebeurtenissen aan. Als ik mij dus somber voel of teleurgesteld, trek ik negatieve gebeurtenissen aan. Dit gegeven helpt niet. Het gevolg was dat ik niet meer durfde te denken. Angst is ook negatief, dus trek ik nog meer negativiteit aan…

Nieuwe slaaproutine

Totdat ik op een seminar iets heel simpels leerde. Elke avond voor het slapen gaan bedanken voor wat goed is gegaan, wat ik leuk vond, waar ik me prettig bij heb gevoeld, wat ik geweldig vond. En elke morgen voor het opstaan bedanken waar ik blij mee ben. Bijvoorbeeld dat de rozenstruik zoveel mooie rozen heeft, dat de zon schijnt, dat ik lekker geslapen heb.

Het gevolg van deze simpele oefening is, dat ik mij fitter voel. Ik heb meer zin om de dag te beginnen, ik ben vrolijker, ik ben geduldiger naar anderen. Ik word minder geraakt door vervelende gebeurtenissen.

Aantrekkingskracht van mijn gedachten zet ik tegenwoordig ook in via een Vision Board.

Wat zou je helpen om positiever te denken en productiever te zijn?

Lieve groeten
Thea van Dijk

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *