Structureren voor minder stress

Het is maandagochtend en mijn agenda staat vol. Als ik de badkamer inloop zie ik dat beide wasmanden overlopen, er liggen sporen van tandpasta op de wastafel, in de kast grijp ik mis, geen schone t-shirts. Het weekend was heel gezellig, maar daardoor zijn andere zaken blijven liggen, onder andere het huishouden. Maar ook voor geluk.online liggen zaken die nog gedaan moeten worden. Ik begin met een to do lijstje maken om overzicht te krijgen. Het lijstje wordt een lijst en is schikbarend lang. Ik voel me overspoeld en mijn stressniveau stijgt.

Ik heb vaker op dit punt gestaan, een overvolle agenda waardoor er geen tijd is voor het werk dat ik het liefste doe: ondernemers begeleiden met geluk en geld.

Oplossing

Ik mag wat vaker nee zeggen. Het is allemaal geweldig en gezellig, maar ik mag ook tijd hebben voor mijn gezin en hobby’s.

Ook mag ik gewoon doen. Niet nadenken, maar beginnen. Maak niet uit waar, gewoon een ding en starten. In dit geval alle to do’s in een lijst plaatsen.

Daarna mag ik mijn to do lijst gaan opsplitsen, daarvoor mag ik onderscheid maken:

  • Is het belangrijk?
  • Ben ik degene die dit moet doen of kan ik dit overdragen?
  • Mag het later?

Aan de hand van deze criteria, ga ik activiteiten inplannen in mijn planner. Activiteiten voor vandaag:

Wassen doen
Achterstallige mail beantwoorden
Blog schrijven

Activiteiten voor morgen

Wasgoed opruimen
Achterstallig mail beantwoorden
Netwerk bezoeken
Coach afspraak voorbereiden

Minimaal aantal taken

De lijst hou ik bewust klein. Als ik tijd overhoud, kan ik die besteden aan een van de vele activiteiten die nog op mijn lijstje staan.

structuurjunkie planner

Er zijn allerlei planners te koop die je helpen. Mijn ervaring is dat ik hier juist onrustig van word. Het voelt als een harnas aan en daarvoor ben ik niet gaan ondernemen. Structuurjunkie planner is een voorbeeld van een prachtige planner, maar waar ik juist van in de stress ga.

Een volgende keer vertel ik hoe ik structuur aanbreng in mijn werk en zo relaxed alles doe wat echt nodig is.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Bureau planner kopen: Structuurjunkie planner

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *