inspireren

Elkaar inspireren

De laatste bijeenkomst van de training Women Do Business Differently is geweest. Hij is gegeven door een inspirerende vrouw Vered Neta. Gedurende een jaar heb ik geleerd over ondernemen vanuit een vrouwelijk perspectief. Ik heb veel geleerd. De belangrijkste les voor mij, is stil te staan bij grote én kleine successen.

Het bijzondere van deze training was het samenwerken met alleen vrouwen. Tijdens de training heb ik gemerkt dat wij vrouwen elkaar enorm kunnen inspireren. Zet een aantal vrouwen bij elkaar en ze gaan praten met het gevolg dat de mooiste, creatiefste ideeën ontstaan.

De trainster Vered wist verborgen talenten in ons wakker te maken door een veilige omgeving te creëren waar wij ons kwetsbaar durfden op te stellen. Zo vertelde we elkaar onze dromen en diepste wensen.

Het samenwerken met andere vrouwen was een nieuwe ervaring in een wereld die soms zo competitief lijkt. Mannen vinden plezier in competitie, zij worden daar juist door uitgedaagd om beter te worden. De vrouwelijke energie is juist van samen, elkaar helpen. De een is niet beter dan de ander, het is alleen anders. Waar voel jij je prettig bij?

In het starten van een eigen praktijk is het handig om zowel de vrouwelijke als met de mannelijke energie te werken. Ze vullen elkaar aan.

Ik ben opgegroeid in het ondernemen op een mannelijke manier. Het was voor mij dan ook een nieuwe ervaring om te ondernemen op een vrouwelijke manier. Tijdens dit jaar ben ik steeds meer naar buiten getreden. Heb ik mijn harde zakelijkheid losgelaten en durfde ik mijzelf te laten zien.

Als ik naar de reacties van de andere deelnemers kijk, zijn zij ook enthousiast om meer hun vrouwelijke kant in te zetten in hun praktijk. De succesverhalen van de andere vrouwen inspireren mij om verder te reiken dan ik nu doe.

Denk jij er ook aan om je eigen praktijk of winkel te starten? Neem contact op en ik help je met je eerste stappen.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *