Wat is de echte reden dat je meer klanten wilt?

Meestal krijg ik het antwoord op de vraag waarom wil je klanten: Omdat het zo heerlijk is om cliënten te helpen. De dankbaarheid te ervaren van een super tevreden cliënt. En ja, ook om omzet te maken, geld verdienen, rekeningen betalen met het leukste werk dat ik kan doen. Met aandacht voor mijn cliënte, geen druk dat het steeds sneller moet en allerlei administratie moet doen ten koste van cliëntentijd.

Is dit de reden?

Waarom is het voor je belangrijk dat de klant super tevreden naar huis gaat? Dan heb ik mijn werk goed gedaan. Dit is de reden dat ik dit werk doe.

Waarom wil je dat de klant tevreden naar huis gaat?

Ik voel mij goed en de klant vertelt het door, waardoor ik meer klanten krijg en meer omzet maak.

Waarom wil je meer omzet maken?

Dan kan ik op vakantie, kan ik delen met mijn partner. Ik wil dolgraag een vakantiehuis in Italië. Mijn droom is in een jaguar te rijden.

Waarom wil je …?

Die vakantie, delen met partner, vakantiehuis, jaguar? Nou dan voel ik mij gelukkig. Daarvoor doe ik het.

Is het mogelijk om je eerst gelukkig te voelen?

Dit is de wet van aantrekking, de leer van Abraham Hicks. Voel je eerst gelukkig en dan volgt de rest moeiteloos. De drie stappen van de wet van aantrekking zijn stap 1 vragen, dit doe je vaak al zonder dat je er erg in hebt. Bijvoorbeeld je rijdt in de file naar je werk, dan zend je ongemerkt de wens uit dat je moeiteloos op je bestemming wilt aankomen.

Stap 2 het universum gaat voor je aan de slag. In deze periode hoef je jezelf alleen klaar te maken om te ontvangen. Dit doe je door nu die dingen te doen waardoor jij je gelukkig voelt. Dat is nee zeggen tegen die zaken die je ongelukkig maken. Dat is stoppen met roddelen. Dat is leren kijken naar die zaken die nu al goed gaan. Dit is een proces wat je stap voor stap mag doen.

Stap 3 ontvangen. Dus bijvoorbeeld een alternatief om te reizen, zoals trein of fiets. Het kan ook zijn dat je een andere baan aangeboden wordt waarvoor je niet hoeft te reizen. Of je krijgt een nieuwe werklocatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het enige wat je hoeft te doen is je gelukkig voelen.

Gelukkig voelen zonder de spullen. Dus geen mooie auto wensen? Natuurlijk wel. Je mag alvast een voorschot nemen op het hebben van die mooie auto/huis/partner/klanten/etc door je voor te stellen hoe het is om daar al te zijn.

Waarom wil je klanten? Is het je duidelijk? Wil je begeleiding hierbij? Neem contact met mij op en we krijgen samen helder welke stappen je nu al kan zetten.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *