miljonair boeken

T. Harv Eker: Je denken bepaalt hoeveel geld hebt

Dit is raar, ik weet het. Het heeft even geduurd voordat ik dit geloofde. En nu geloof ik het niet alleen, ik ben ervan overtuigd dat het waar is!

Laat mij het je uitleggen. Heb jij je weleens afgevraagd waarom rijke mensen altijd zo blij op de foto staan? Waarom het er altijd vrolijk uitziet? Ik ging ervan uit dat ze geld hebben en dus daar vrolijk van waren. Ze hebben geen (geld)zorgen, geen problemen. Ze kunnen voor elk probleem iemand inhuren om het op te lossen.

Tot ik T Harv Eker tegen kwam op youtube. Hij zei doodleuk dat hij binnen 5 minuten kan vertellen of iemand rijk is of een armoedzaaier. Dat vond ik heel intrigerend. Maar ik ben er nu achter hoe hij dit doet.

Hoe kan denken over geld mijn bankrekening bepalen?

Stel je voor dat jij rijke mensen gierig vindt. Wat gebeurd er nu als er 1 miljoen op je bankrekening bijgeschreven wordt? Dan ben jij ineens rijk. Heerlijk, maar ben je dan gelijk gierig? Je wilt niet gierig zijn, dus je gaat geld uitdelen met als gevolg dat je zeer snel weer terug bent op je oude niveau van welvaart. En nee, jij bent niet de uitzondering op deze regel.

Daarnaast kijken rijke mensen vooral naar wat goed gaat. Klagen komt niet (meer) in hun gedrag voor. Als er een probleem is kijken ze naar (mogelijke) oplossingen en gaan die kant op. Zodra je alleen kijkt naar het probleem, blijft deze bestaan en kan je de alternatieven niet zien.

Hoe denk jij over mensen die veel geld bezitten?

Lieve groeten
Thea van Dijk

t harv eker

PS Het boek het miljonairsbrein ontrafeld van T Harv Eker bestel je onder andere bol.com. Lees je hem liever in de oorspronkelijke taal dan is de titel Secrets of the Millionaire Mind.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *