Zingen van geluk

Gisterenavond heb ik een zangrepetitie gehad met orkest ter voorbereiding van het toneelstuk Robin Hood. Dit wordt een spektakel stuk in de openlucht op een prachtige locatie. De amateurspelers krijgen les in zwaardvechten, er doen echte paarden mee, er is een koets. En nu ook zang.

Heb je gemerkt dat als je zingt je vanzelf vrolijk wordt? Ik merk dat ongeacht mijn stemming. Zodra ik wat voor mij uit ga zingen, verbetert mijn stemming.

Lange afstand wandelaars hebben vaak ook een heel repertoire aan liederen. Tijdens de Nacht van Gulpen heb ik zelfs Roodkapje, de kinderversie, gehoord. Goed voor het moraal en erg grappig als je meer dan 50 kilometer gelopen hebt.

Zou ik zingen ook bewust  kunnen inzetten om mij beter te voelen, om mijn stemming positief te beïnvloeden?

Vanaf vandaag ga ik dit doen. En jij? Doe je mee? Volgens mij hoef je geen virtuoos te zijn om thuis of op je werkplek te zingen. Laat mij weten wat dit je oplevert in het reactieveld hieronder.

Lieve groeten
Thea van Dijk

PS Er zijn nog veel meer tools om je geluk te verhogen. Kijk bij agenda om het samen te doen of lees de artikelen bij methoden voor geluk.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *