25 manieren van denken die je blut houden overvloed

25 gedachten die je blut houden

Hoe je denkt over geld bepaald voor een groot deel hoeveel geld je vrij ter beschikking hebt. Dat is mijn overtuiging. Zodra jij je denken over geld, betalen, prijzen, beloningen en dergelijken veranderd, verandert je financiële situatie. Maar wat veel belangrijker is jij verandert. Je wordt iemand waar anderen graag mee omgaan. Het lijkt wel of je magnetisch wordt voor positieve ervaringen. Dus je geld mindset veranderen heeft meer gevolgen dan alleen meer geld.

Welke gedachten remmen geld af?

Ik heb er 25 voor je verzameld:

 1. Geld is de bron van al het kwaad.
 2. De duivel poept altijd op dezelfde hoop.
 3. Geld stinkt.
 4. Geld maakt mensen slecht.
 5. Meer geld maakt je ontevreden.
 6. Grote beloningen zijn belachelijk.
 7. Iedereen zou evenveel moeten krijgen.
 8. Hij/zij is een geldwolf.
 9. Hij/zij is gierig.
 10. Geld maakt niet gelukkig.
 11. Gezondheid, familie, liefde is belangrijker dan geld.
 12. Geld is slecht.
 13. Rijke mensen zijn slecht.
 14. Geld is schaars.
 15. Je hebt geld nodig om geld te maken.
 16. De rijken worden rijken en de armen worden armer.
 17. Ik kan geen gelukkig leven leiden als ik rijk wil worden.
 18. Ik moet keihard werken om rijk te worden.
 19. Geld is niet belangrijk in het leven.
 20. Alleen door een erfenis kan ik rijk worden.
 21. Alleen met een topsalaris kan ik rijk worden.
 22. Om meer geld te krijgen moet ik grote risico’s nemen.
 23. Geld is de maatstaf voor mijn eigenwaarde.
 24. Het leven is zwaar.
 25. Op de succesladder moet je anderen naar beneden trappen.

Herken je het?

Uit interviews met superrijke mensen komen een aantal gedachten naar voren die ze overeen hebben.

Deze zijn:

 1. Het universum is onbeperkt.
 2. Het universum wil dat ik het geweldig heb.
 3. Overvloed begint met mijn denken in overvloed.
 4. Geld is neutraal.
 5. Geld heeft de waarde die ik eraan geef.
 6. Geld is liefde.
 7. Geld is als een relatie
 8. Geld verdient aandacht.

Helaas kan je gelddenken niet magisch in een nacht slapen veranderen. Het is mij gelukt om mijn gelddenken stapsgewijs te veranderen en dit zie ik terug op mijn bankrekening. Van 11 maanden per jaar in het rood staan, ervaar ik nu overvloed op alle vlakken van mijn leven en is mijn bankrekening gegroeid. Als ik het kan, kan jij het ook.

In het programma Mijn Stappen Naar Overvloed begeleid ik je stapsgewijs bij deze verandering, zodat ook jij je spaarrekening pijnloos ziet groeien en jij je geldzorgen achter je kan laten. Meer weten? Maak een afspraak voor een gratis gelukgesprek.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *