online geld verdienen

Online geld verdienen en andere verleidingen

Via facebook en andere media krijg ik geregeld aanbiedingen die er verleidelijk uitzien: snel geld verdienen, de online miljonair, andere gingen je voor, etc. Dit voelt voor mij niet goed. In het verleden heb ik een paar keer, twee keer precies, meegedaan met dit soort acties. De ene is gestopt door justitie en de ander ging stoppen voor ik kon incasseren. Blijkbaar was ik te laat ingestapt, want degene van wie ik deze tip kreeg had wel geld verdiend.

Andere flitsende aanbiedingen via video’s op prachtige locaties, blijken video’s opgenomen voor een greenscreen met een achtergrond in gemonteerd. Waarvan er een echt nep was: het regende buiten, maar de druppels op het terras stonden stil.

Dit wil niet zeggen dat ze allemaal nep zijn. Zo heb ik een rondleiding door een woning gekregen met uitzicht. Was dit haar echte woning of was dit een vakantieadres? Dat kan ik niet controleren.

Wat is echt?

Dat is een lastige vraag. Meestal volg ik iemand een poosje en kijk hoe die persoon is. Is het een oprecht persoon?

De klik-acties met megawinsten op bankrekeningen, die geloof ik niet. Als dit zo zou zijn, waarom doet iedereen dit niet? Dat moet zich toch verspreiden als een olievlek als het zo winstgevend is? Daar hoef je toch niet voor te adverteren? Ik zou minder argwanend zijn als ik ze niet ongevraagd in mijn mailbox zou krijgen. Ik heb het nu over bitcoin.

En ja, ik ken iemand die zijn pizza betaald heeft met bitcoin. Dus blijkbaar is er geld mee te verdienen, maar een keer pizza eten vind ik nog geen bron van inkomsten.

Wat dan wel?

Door klein te beginnen en vandaar op te bouwen. Door klein te beginnen leer je omgaan met de consequenties en uitdagingen. Omdat het klein is, is dit behapbaar en nog simpel bij te sturen. Hoe groter de bedragen worden, des te deskundiger jij mag zijn en wordt.

Als je een fout maakt en bijvoorbeeld geld verlies, is dit te overzien.

Je mag meegroeien met je kapitaal. Of je dit kapitaal verkrijgt door salaris, winst uit onderneming, aandelen of investeringen, jij mag meegroeien.

Veel is mindset. Hoe denk jij over geld? Gun je anderen hun winst, giga inkomen, kapitale woning? In mijn coaching is mindset een belangrijk onderdeel. Leren denken in overvloed, leren over te houden en te sparen. Naast vaardigheden en gedrag.

Wat vind jij van online geld verdienen?

Heb je dit gedaan? Zo ja, hoe was dit? Wat heb je ervan geleerd? Wat heeft het je opgeleverd? Zo nee, waarom heb zou je dit wel of niet doen?

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *