wet van aantrekking

Wet van aantrekking

Vandaag een praatpapier gemaakt over wat ik doe. Mijn onderwerp is geld en de wet van aantrekking. Hoe denk je over geld? Hoeveel wil je ervan hebben? Waarom wil je dit bedrag? Wat betekent de wet van aantrekking? Waar ervaar je overvloed? Wat heb je nodig? Hier word ik enthousiast van.

Na het schrijven van dit praatpapier bekijk ik mijn mail en daar zijn twee verzoeken voor een offerte. De zon schijnt door de wolken op het moment dat ik aan dit blog begin over de wet van aantrekking. En een derde verzoek voor een offerte komt via de telefoon van een bestaande klant. Het voelt alsof alles op zijn plek valt.

Ik mag naar buiten treden met mijn ervaringen over de wet van aantrekking. Mijn leermeester is Abraham Hicks. De hoge energie van zijn woorden verhoogt ook mijn energie, ik voel mij geweldig. Ik begrijp de woorden niet altijd. Eigenlijk vaker niet dan wel. Maar in mijn lichaam voel ik de woorden. Ik merk dat ik de woorden niet hoef te begrijpen om het principe toe te passen.

De drie stappen van de wet van aantrekking

 1. Vragen. Dit kan je bewust doen. Ik wil meer klanten, ik wil leuke dingen doen met vrienden. Daarnaast doe je het vragen altijd al onbewust. In elke vervelende situatie die je zit ontstaan spontaan vragen naar een betere situatie. Deze verzoeken gaan ook de kosmos in.
 2. Het universum gaat aan het werk voor je. Ik noem dit het universum. Je kan ook zeggen dat de energie zich zet of dat de engelen voor je aan het werk gaan.
 3. Ontvangen. Dit laatste is het echte werk. Je mag de persoon worden die resoneert met je vraag. Bijvoorbeeld je wilt een omzet van 100.000 euro per jaar, dan mag je die persoon worden die hiermee om kan gaan. De juiste mensen aantrekken die je hierbij ondersteunen. De juiste mindset en vaardigheden om dit te behouden.

Hoe zorgen dat je resoneert met je wens?

Bijvoorbeeld door:

 1. Ruimte in je huis maken voor je geliefde, zodat er een plek is voor deze nieuwe liefde.
 2. Jezelf voorstellen hoe het is als het al zover is.
 3. Je woordgebruik aanpassen aan de nieuwe situatie. Dus ik heb te weinig klanten maar bijvoorbeeld super om zoveel klanten te helpen.
 4. Je aandacht te richten op wat nu goed gaat. Dit zal zich als een olievlek verspreiden naar andere gebieden in je leven.
 5. Je aandacht geven aan wat je wilt niet aan wat fout is.
 6. Je geld denkbeeldig uitgeven. Je kan een briefje van 20 euro in je portemonnee doen en dit telkens denkbeeldig uitgeven. Zo geef je een veelvoud van 20 euro per dag uit.
 7. Je gemoedstoestand stapsgewijs verbeteren.
 8. Jezelf met compassie behandelen. Je hoeft het niet in een keer goed te doen. Je hoeft het niet perfect te doen. Vaak is de weg erheen veel leuker dan de bestemming.

Hulpmiddelen bij jezelf ontvang-klaar maken:

Wat kan jij nu doen om een stap richting je wens te maken?

Wil jij meer geld? Dan is het programma Mijn Eerste 10.000 Euro een optie. In dit programma vergroot jij je ontvangcapaciteit voor geld.

Lieve groeten
Thea van Dijk

PS Een praatpapier is een hulpmiddel om groepsgesprekken te leiden. Een soort van agenda, maar dan anders.
PSS Synchroniciteit is een andere naam voor de wet van aantrekking. Hoe dingen als toeval op hun plek vallen.
PSSS Afbeelding van Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *