geluksmoment

55+, So What?!!

De laatste weken ben ik bezig met mijn leeftijd. Ongemerkt ben ik 57 geworden en sta ik voor rare dilemma’s van wat trek ik aan, kan en mag ik wel opnieuw beginnen? Om mij heen hoor ik leeftijdgenoten praten over hun pensioen en dat dit nog zo lang duurt.

Ik wil niet met pensioen. Ik heb de heerlijkste baan van de wereld: praten met mensen, klanten upliften, studenten leren over geluk. Op dit moment is er een website in de maak voor leden van geluk om maandelijks geïnspireerd te worden om regelmatig een geluksmoment te creëren.

Het gaat niet alleen over geluk. Door je gelukkig te voelen ben je weerbaarder voor ongeluk. Ben je beter instaat om met stress om te gaan. Trek je overvloed aan. Voel jij je rijker en zie je vaker kansen.

Daarnaast geniet ik van mijn lichaam, haar lenigheid en conditie, waar ik ook heel bewust aan werk. Geniet ik van lekker eten, het mooie weer, in de tuin zitten, toneelspelen, zingen, poppenhuisjes bouwen, lezen. Elke activiteit is een geluksmoment.

Eigenlijk zit ik nu beter in mijn lichaam dan 10 jaar geleden, dan 20 jaar geleden. Hoe leuk ik elke leeftijd ook heb gevonden: op mezelf wonen, opbouwen van een carrière, eerste huis kopen, trouwen, moeder worden. Het was een groot avontuur en dat het nog steeds.

Waarom laat ik mij beïnvloeden door anderen? Volgens mij kan ik beter anderen beïnvloeden dat het leven steeds leuker wordt, vooral tijdens en na de overgang. Wat belangrijk is, is dat je kiest voor geluk. En dat leer ik mijn klanten.

Door het budgetplan te maken worden eerst je financiële zorgen getackeld.
Door het coachtraject wordt je mindset gereset.
Door de ledensite maak je deel van een groep die kiezen voor geluk, zodat je gezamenlijk geuplift wordt.

Waarom niet opnieuw beginnen? Op elke leeftijd kan ik een nieuwe start maken, jij ook. Maak van elk moment een geluksmoment.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Samen brainstormen over geluk? Maar een afspraak voor een gratis gelukgesprek via mail.

Foto van Ingela Skullman

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *