hoe word ik miljonair

Hoe word ik miljonair?

Wat gebeurt er bij je als je dit zegt en voorneemt? Bij mij spoken er gelijk gedachten door mijn hoofd, zoals ‘dat kan ik toch niet behalen’ of ’rijke mensen zijn gierig’, ‘dat is wel een heel groot doel’, ‘waarom zoveel geld als doel?’. Deze gedachten voelen niet fijn aan. Eigenlijk word ik er een beetje down van. Wat is een betere vraag?

Waarom stel ik een miljoen als mijn doel?

Dit is vraag die mijn energie laat stromen. Dan komen redenen naar boven drijven zoals met een miljoen kan ik veel mensen helpen, ik kan dan altijd op een droomvakantie, mijn familie kan ik dan financieel ondersteunen, een aantal klussen aan ons huis kan ik laten doen en ik kan dan doneren aan allerlei goede doelen.

De stroom van ideeën blijft doorgaan en ik voel me blij, vol verwachting. En het grappige is dit gevoel van blijde verwachting zorgt ervoor dat een miljoen dichter bijkomt. Dit is de wet van aantrekking.

Hoe word je (multi)miljonair?

Op internet zijn verschillende ideeën om miljonair te worden. Zet in het zoekveld ‘hoe word ik rijk’ en je krijgt ruim acht miljoen hits.

Het antwoord van je opa zal zijn: ‘door hard te sparen’. Het antwoord van je tante zal zijn: ‘door zuinig te zijn, geen geld verkwisten aan nutteloze prullen’. Het antwoord van de budgetcoach zal zijn: ‘door je in- en uitgaven in kaart te brengen en bewust keuzes te maken in wat je wilt’.

Hele ware antwoorden. Alleen ga je aan het feit voorbij dat miljonairs over het algemeen opgewekte mensen zijn en van bovenstaande word ik niet opgewekt. Is het mogelijk dat ik eerst opgewekt mag zijn en dan miljonair wordt?

Een betere vraag is: wat is de reden dat je een miljoen wilt?

Is dit omdat je in die mooie auto wilt rijden of in dat mooie huis wilt wonen of die onderneming wilt starten of omdat je wilt gaan rentenieren? Wat is je reden?

Wat is de reden dat die mooie auto wil of dat mooie huis of die onderneming of rentenieren of …? Welke reden zit hierachter?

Ik weet het antwoord.

Je denkt dat je gelukkiger en vrijer bent met die auto, het huis, die onderneming, rentenieren, …

Is er een manier dat jij je eerst gelukkig en vrij voelt?

Is het mogelijk om je eerst gelukkig te voelen zonder een miljoen? Wat als het doel gelukkig en vrij zijn is? Is het mogelijk om gelukkig en vrij te zijn op dit moment?

Volgens Esther Hicks is dit het belangrijkste werk om miljonair te worden of elk ander doel. Spreek je wens uit en zorg dat jij je gelukkig voelt. Hoe doe je dit? Dat weet ze ook, namelijk door steeds een betere gedachte te kiezen. Door te kiezen voor gedachten die je het gevoel van opluchting geven.

Een voorbeeld van een betere gedachte: ik was heel boos op mijn man omdat hij zo veel spullen verzamelde. Overal in huis hadden we stapeltjes met dingen waar hij geen plek voor had en wel wilde behouden. Het voelde voor mij aan dat ons huis aan het dichtslippen was. Deze boosheid hielp niet het probleem op te lossen. Ik ben toen gaan affirmeren ‘ons huis wordt steeds opgeruimder’. Als ik boosheid voelde, stelde ik mij voor hoe ons huis er uit zou zien zonder deze stapels.

De actie die ik daarop genomen heb, is dat ik heel bewust elke stapel uit elkaar ben gaan halen en verdeelde in drie categorieën waardevol, emotionele waarde en bruikbaar (gaan we dit gebruiken binnen een jaar)? De uitgesplitste stapels liet ik aan mijn man zien, zodat hij inzicht had wat ik wegdeed, waar ik vond dat hij over moest beslissen en waar we samen over beslissen. Op deze manier is ons huis opgeruimder geworden.

Mijn man heeft ondertussen een eigen kamer waar ik nu alle spullen breng die ik in huis vind. En zo blijft ons huis opgeruimd.

Hoe je dat, je gelukkig en vrij voelen?

In het bovenstaande voorbeeld heb ik het over een affirmatie. Als jij je gedachte omzet in een positieve zin en deze regelmatig herhaalt voor jezelf, dan gebeuren er magische dingen.

Ik had niet verwacht dat we in ons huidige huis zouden blijven wonen. We zijn al twee keer eerder verhuisd omdat we te veel spullen hadden. Op dit moment wonen we al 30 jaar in hetzelfde huis en we hebben meer dan genoeg ruimte. De affirmatie ‘ons huis wordt steeds opgeruimder’ helpt hierbij. In plaats van dat het steeds voller wordt, krijgen we meer ruimte.

Dus wat word je doel een miljoen of gelukkig zijn?

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van: Patrick Pascal Schauß

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *