zelfonderzoek en kopen vanuit pijn of geluk

Kopen vanuit pijn of geluk

Stel je hebt 500 euro en een vrije middag. Je kan deze 500 euro aan verstandige zaken besteden of aan leuke dingen. Wat doe je? Voor de een een lastige keuze, voor de ander is het antwoord vanzelfsprekend. Wat zou jij kiezen?
Ik wil je uitdagen om te onderzoeken welke emotie onder je keuze verscholen is. Wat is je drijfveer om te doen wat je doet met 500 euro?

Ik heb hier recht op

Kopen vanuit een gevoel ik moet dit kopen, want ik heb er hard voor gewerkt is een boze energie. Vanuit een gevoel van je tekort gedaan voelen. Een energie die uitgaat van schaarste.

Je vrije middag besteden vanuit ik heb hier recht op, gaat uit van schaarste en pijn.

Ik doe dit omdat het mij blij maakt

Kopen vanuit het gevoel ik koop dit omdat het mij plezier geeft, is een totaal andere energie. Het voelt ontspannen, het voelt overvloedig, het voelt als jezelf belonen.

Je vrije middag besteden vanuit de energie ik doe dit omdat het mij blij maakt, is geluk.

Moet ik dit wel of niet doen

Wel of niet kopen, heen en weer geslingerd worden tussen emoties en gedachten. Het kost veel energie en maakt je moe. Twijfelen over een aankoop moet ik dit wel of niet doen, is een andere energie. Het is alsof de energie wegloopt, verdwijnt.

Bij twijfel over de besteding van je vrije middag is de tijd op en de middag helaas voorbij.

Vanuit welk emotie handel jij?

Als je weet vanuit welke emotie je handelt, maak je bewuste keuzes. Waar deze emotie vandaan komt is lastiger te bepalen.

Mensen zijn als een ijsberg. Het gedeelte boven water is zichtbaar voor iedereen en ken je van jezelf. Echter een ijsberg is maar voor 10% boven water te zien. Het heeft een veel groter gedeelte onderwater. Dit is niet zichtbaar.

Dit is ook voor mensen, het gedeelte onderwater is veel groter dan het gedeelte boven water. In het gedeelte onderwater zit onze motivatie, hoe we onszelf zien, opvattingen, overtuigingen en waarden, wat we belangrijk vinden. Een groot deel hiervan weet je als je bewust bent van jezelf.

Nog dieper vinden we onze drijfveren, motieven en eigenschappen. Hier kom je achter bij zelfanalyse of therapie.

Hier word ik blij van

Zou jij ook willen leren kopen vanuit de energie van overvloed, vanuit het gevoel hier word ik blij van? Met zelfonderzoek ontdek jij je drijfveren en motieven en ga je betere keuzes maken. Zullen we dit samen doen? Kijk bij Aanbod of dit iets voor je is.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Sebastian Schellbach-Kragh via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *