manifesteer je droomwens

Zo manifesteer je een droomwens

Druk typen, mail lezen, audio luisteren, telefoon beantwoorden. Zo ziet een doordeweekse ochtend uit. Niks bijzonders zou je denken. Tot dat je ziet waar ik dit doe. Ik doe dit namelijk aan mijn eigen tafel in de tuin in de schaduw van mijn pruimenboom. Koolmeesjes, musjes, mezen vliegen af en aan. Hier en daar een vlinder. Hommels die van bloem naar bloem gaan, kikkers die over het terras huppen. Toen ik 12 jaar geleden besloot om een eigen praktijk te starten, had ik nooit kunnen dromen dat ik hier zo van zou genieten. Dat ik winstgevend zou kunnen zijn. Ja het is mij gelukt!

Wens

Mijn grootste wens mensen helpen is uitgekomen. Ik begeleid mijn klanten naar een grote bankrekening, schulden afbetalen zonder pijn, met een leuke bonus: persoonlijke groei en gelukkig voelen. Ik manifesteer mijn ideale praktijk met mijn klanten. Mijn klanten manifesteren zelfs nog meer en beter. Zoals die ene klant die 16.000 euro schuld afbetaald heeft.

DIY

Weet je, wij Hollanders denken het zelf te kunnen. We gaan geen geld uitgeven aan orenmaffia. Dat zweverige gepraat over mindset. Iedereen is een coach tegenwoordig. Tot je bedenkt dat ze dit vorige eeuw zeiden over psychologen en psychiaters. Mensen die naar toe gingen waren watjes, die spoorde niet. Nu kunnen de GGD’s het werk niet aan zoveel aanmeldingen zijn er. Het lijkt of iedereen in geestelijke nood is.

Ik verwacht dat het beroep van coach ook deze ontwikkeling doormaakt. Nu is het nog een luxe om met een coach te praten. Maar straks ontkom je er niet aan als je wil stijgen op de carrière ladder, als je effectief en blijvend wil afvallen, als je schuldenvrij door het leven wil gaan.

Wat is de meerwaarde van een coach? Een coach helpt je om je zelfredzaamheid te ontwikkelen, te vergroten. Een coach help je om door je glazen plafond te breken. Heb je hier een coach voor nodig? Heb je al wat je wilt? Nee, dan heb je een coach nodig.

De stappen

Je droom realiseren gaat via een aantal stappen: Visualiseren, je mag namelijk eerst weten wat je wilt. Daarna mag je een planning maken hoe je wil komen waar je wilt komen. Om deze stappen te betalen mag je daar geld voor apart zetten. Maar met deze drie stappen ben je er nog niet. Er wordt weleens gezegd dat jezelf je grootste vijand bent. Dat klopt, we praten onszelf naar beneden, daarom is de vierde stap mindset een wezenlijk onderdeel van het proces naar je droomwens realiseren.

Stap 1 Visualiseren

Mijn drijvende motivator om voor mezelf te beginnen was groei. In de baan waar ik zat, was geen uitdaging, geen mogelijkheid tot groei. Daarom ben ik voor mezelf begonnen. En ik kan je verzekeren een eigen praktijk starten is een versnelling van persoonlijke groei. Ik ben altijd bezig geweest met mezelf ontwikkelen, maar een eigen praktijk heeft hier een bust aan gegeven.

Een hulpmiddel om te weten wat je nu echt wilt, is te dromen over wat je wilt en hoe dit eruit ziet. Een hulpmiddel hierbij is die ik gebruik is een Vision Board of Wensboord.

Stap 2 Planning

Om van A naar B te gaan, mag je een route hebben. Wat heb je nodig om bij B te komen?

Als je bijvoorbeeld een eigen praktijk wilt starten, wat heb je hiervoor nodig? Een dienst of product dat je gaat aanbieden, klanten die dit willen hebben, een website, een werkplek. Wat nog meer?

Stap 3 Overhouden

Die aanvullende training, de kosten voor netwerken, een seminar over seas, dit zijn allemaal kosten waar je geld voor mag hebben. Maar als je elke maand net rondkomt, hoe ga je hiervoor betalen?

Je mag leren geld over te houden. Je kan gelijk vandaag starten. Je kan ook eerst een overzicht maken van al je uitgaven en inkomsten. Zo krijg je inzicht waar je ‘geldlek(ken)’ zit.

Stap 4 Geldmindset

Je kent het wel, je gaat goed, je bent er bijna en dan gebeurt er iets waardoor alles weer op losse schroeven komt te staan. Je droomwens lijkt weer mijlen ver weg. Is het je opgevallen dat dit altijd gebeurt?

Ben je na de zoveelste tegenvaller instaat op toch door te gaan? Of zeg je tegen jezelf ‘zie je wel dit is niet voor mij’.

Als coach zal ik je vragen of jij jezelf succes gunt? Durf je succesvol te zijn?

Alternatief

Nu weet ik dat niet iedereen coaching kan betalen, daarom heb ik een goedkoper alternatief. Een onlineprogramma die je in je eigen tijd, op je eigen tempo kan volgen, zodat jij het maximale resultaat behaalt. Het nieuwe programma heet: Manifesteren van een geweldig leven – En het geld om dit te betalen! Vier weken aan de slag zodat jij je droomwens realiseert. Support van de groep, zodat je samen kan overleggen. Doe je mee?

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van JL G via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *