eigen onderneming starten

Eigen onderneming starten voor 50 euro per maand

Deze uitdaging ben ik aangegaan. Na drie bedrijven die niet winstgevend waren, was het kiezen om een eigen bedrijf te starten of een betaalde baan. Ik koos voor eigen onderneming starten. Gelukkig! Om er geen money pit (geld lek) van te maken heb ik met mezelf afgesproken om maximaal 50 euro per maand hierin te steken. Dit is de geboorte geweest van geluk.online. Nu twee en een half jaar later maak ik winst! Mijn eerste bedrijf waar ik mezelf een salaris uitbetaal.

Bedrijfsplan

Een bedrijfsplan heb ik meerdere keren gemaakt, er staan voorbeelden op internet. Prachtige plannen heb ik elk jaar geschreven en daarna ging het plan in de la en keek ik er een heel jaar niet naar.

Ook met deze nieuwe onderneming zat ik klaar om mijn idealen, wensen, acties, visie op papier te zetten. Een maagdelijk wit papier lag voor mij, waarom zou ik mijn ideeën opschrijven en er verder niet meer naar kijken?

Wat als ik het anders zou doen? Wat als ik in plaats van schrijven, afbeeldingen ga vinden die bij mijn droom passen? In no-time had ik mijn bedrijfsplan gemaakt. En wat veel belangrijker was, ik werd er blij van. Hij kreeg een prominente plek op mijn bureau.

eigen onderneming starten met getekend bedrijfsplan

Aanbod

Welke dienst of product ga ik leveren? Tja, genoeg ideeën, maar wat te kiezen. Dit is een proces van twee en een half jaar geweest. En ik verwacht dat dit door blijft groeien. Mijn nieuwste programma staat nog in de kinderschoenen. Cliënten begeleiden naar hun eerste 10.000 euro, ik word hier helemaal enthousiast van. Mooi toch?

Eigen onderneming starten zonder geld

Hoe kan ik een onderneming starten zonder geld? Een lening afsluiten is een optie, maar daarvoor heb ik een echt bedrijfsplan voor nodig. En door ervaring wijs geworden: geld verdienen met wat ik doe lukt niet altijd. Waarom zou het dit keer wel lukken?

Een lening aanvragen vond ik een te groot risico.

Wat als ik met 50 euro per maand rond zou komen in mijn bedrijf? Zou dat kunnen?

Ik ben de uitdaging aangegaan. Het bedrag van 50 euro per maand kon ik missen en ik zou wel zien hoever ik hiermee kwam. Ik werkte met een boekhoudprogramma van 99 euro op jaarbasis dat in januari betaald moest worden. Dat zou dus betekenen dat ik januari en februari niets zou kunnen uitgeven.

Maar een andere maand heb ik flyers kunnen maken voor de workshop die ik geef. Het voelt goed om zaken te betalen van bedrijfsgeld.

Een andere keuze was een nieuwe mailprovider kiezen. Ik kon voor de gratis optie gaan, maar dan zouden mijn lezers reclame te zien krijgen. Na drie bedrijven was ik dit stadium voorbij. Voor 12,50 euro per maand heb ik een mailprovider gevonden.

Mijn website was simpel. Ik host bij Diamond Life School. Zij heeft mijn website gemaakt voor een vriendendienst.

Waren mijn financiën zo in orde? Ja, het eerste jaar investeerde ik 50 euro per maand. Door een grote klant was mijnonderneming in het tweede jaar budget neutraal. En nu het derde jaar maak ik winst!

Al twee jaar stop ik geen eigen geld in mijn onderneming en dit jaar betaal ik mijzelf uit.

Nieuwsgierig hoe jij dit ook kan doen? Kijk bij succesverhalen hoe mijn klanten het gedaan hebben. Met name hoe Anja keihard werkte. En wil je de sprong zelf wagen, maak dan een afspraak voor een gratis gelukgesprek dan geef ik je wat tips.

lift off eigen onderneming starten

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding gele taxi van David Mark via Pixabay
Afbeelding bedrijfsplan van Thea van Dijk
Afbeelding vliegtuig van Holger Detje via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *