ik heb zoveel leuke dingen te doen

Ik heb zoveel leuke dingen te doen

Mijn nieuwste project is een miniatuurhuis renoveren. Verder doe ik breien, acrylverf schilderen, wandelen, fotograferen, websites maken, tekenen, tuinieren, kleurenplaten in kleuren, lezen, toneelspelen, bestuurswerk bij vrijwilligerswerk, huishouden, eigen onderneming en een sociaal leven. Ik vind nog veel meer dingen leuk, maar ik voel me nu al overspoeld. Het is allemaal leuk.

Ook met eten heb ik heel veel keuzes. Als ik in de supermarkt loop welke groente neem ik mee, wat neem ik voor lekkers mee voor tussendoor, welk brood neem ik vandaag mee. Een overvloed aan keuze aan eetdingen die ik lekker vind. Wat dacht je van de keuze aan chocolade, koffie- en theesmaken?

Als ik ga winkelen zie ik zoveel leuke tassen en schoenen, welke kies ik? In de tijdschriften winkel een groot aanbod van tijdschriften die allemaal mijn interesse hebben. Welke kies ik. En belangrijker wanneer heb ik de tijd om het te lezen?

Overvloed

We leven in een tijd van overvloed, ook al herkennen we deze overvloed niet altijd. De voorbeelden hierboven zijn een fractie van alle overvloed die ik ervaar. Ik heb het nog niet over het aanbod van festivals, theaterproducties, musea, films. Of het aanbod van boeken, trainingen en workshops.

Er is zoveel overvloed om ons heen. Als je deze overvloed ziet, heb je al een belangrijke stap gezet naar welvaart. Ook al ben je nu nog niet in de positie dat je die welvaart ook in je portemonnee terugziet.

Als jij overvloed ervaart, gaat de wet van aantrekking voor je aan het werk om je nog meer overvloed te laten ervaren. Ook die financiële overvloed. Laat je weerstand los en vertrouw erop dat alles wat je wenst komt. In mijn coaching is overvloed ervaren een onderdeel naar miljonair worden. Het is een van de meest effectieve stappen, naast veranderen van je mindset.

Zelf doen

Wat kan je zelf doen om wel overvloed te ervaren en niet overspoeld te worden?

 • Maak keuzes op basis van je gevoel
  • Waar word je blij van?
  • Is dit voor vandaag?
  • Kan ik mijn activiteiten rouleren?
  • Heb ik dit echt nodig of is dit voor een andere reden?
 • Plan je tijd
 • Huur een coach als je begeleiding wil bij een rijk en gelukkig leven.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *