Zonder angst geen groei?

Wat is angst eigenlijk? Is angst bang in een hoekje zitten en niets doen? Volgens Wim Belt heeft angst vele vormen.

Vormen van angst

Uitstellen is het niet aandurven om daadwerkelijk aan te pakken. Een andere vorm is een training volgen en het vervolgens niet toepassen. Dit omdat je jezelf niet capabel acht of dat je de gevolgen niet overzien kan. Ook haast hebben is een vorm van angst, door je haast doe je datgene wat je echt wilt niet of half.

Wijsheid van een kind

Als kind kende ik vele angsten. Andere kinderen vonden dit maar raar. Ze vonden zichzelf heel moedig omdat ze geen angst hadden. Ik was het hier niet mee eens. Ik vond mijzelf moedig, omdat ik dingen deed met angst. Dit vond ik veel moediger dan zonder angst iets doen.

Soms verbaasd mij de wijsheid die ik als kind bezat. Want het getuigt van moed dat je doet ondanks je angst. Dat je berekend risico neemt.

Welke angsten heb jij achter je gelaten?

Ken jij een andere vorm van angst dan Wim Belt hier aankaart? En hoe ga jij hiermee om? Deel hem met ons in het reactieveld hieronder.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Meer lezen over emoties

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *