hulpbronnen geluk en geld

Opnieuw beginnen

Een nieuw jaar voelt als een frisse start. 365 dagen van onbeperkte mogelijkheden. Brengt het nieuwe jaar geluk? Mogen we elkaar weer ontmoeten? Wat als … Mijn favoriete spel. Wat als al mijn wensen uitkomen? Hoe zou ik mij dan voelen? Maar wat zijn mijn wensen? Door de hectiek en zorgen voor anderen ben ik kwijtgeraakt wat ik zelf wil. Wat mij gelukkig maakt.

De methode

Om te ontdekken wat ik wil, stel ik mijzelf een aantal vragen.

Wat zijn de problemen?

Probleem 1 is dat ik niet weet wat ik wil. Probleem 2 is dat ik niet zelfstandig kan leven van mijn inkomsten.

Wat is mijn ideale resultaat?

Wel weten wat ik wil. Mij gelukkig voelen. Een miljoen of zo op mijn bankrekening hebben staan. Geld geven aan goede doelen.

Het zou geweldig zijn als alle puzzelstukjes op hun plek zouden vallen. Maar hoe bereik ik dat?

Wat houdt mij tegen?

Waarom heb ik nog niet wat ik wil?

Het eerste wat er in mij opkomt is dat ik mij makkelijk laat afleiden. Daarnaast durf ik niet zo goed te vertellen wat mij bezighoudt, wat ik belangrijk vind, om mijn mening te geven. Hierdoor richt ik mij meer op anderen, dan op wat mij bezighoudt. Met andere woorden ik ben people pleaser.

Door een people pleaser te zijn, verlies ik mijn eigen energie en neem ik de ‘zwaarte’ van anderen over.

De oplossing

Eigenlijk is dat simpel: stoppen met people pleaser zijn, mij niet meer laten afleiden en gewoon vertellen wat ik vind.

Maar dat is juist het probleem het lijkt dat ik dit ben afgeleerd. Dus hoe pas ik de oplossing toe?

Inzetten van hulpbronnen

Een van mijn beste hulpbronnen, is mijn gevoel. Voordat ik ja zeg even op mijn gevoel afstemmen. Welk gevoel geeft mij dit? Word ik er blij van of niet?

Door te oefenen op mijn gevoel af te stemmen, wordt de richting steeds duidelijker. Ook al is het maar een klein stukje, dit al meer dan het was.

Deze stappen heb ik 2 jaar geleden opgeschreven en nu op 1 januari 2021 kan ik zeggen dat door steeds meer mijn hart te volgen, ik steeds meer helderheid heb gekregen. Door mijn hart en gevoel te volgen, verdwijnt de rommel en wordt zichtbaar wat ik wil. Hier word ik blij van!

Leef jij je droom?

Wil je hulp bij het inzetten van je hulpbronnen en afstemmen op je hart? Dan zit je hier op de juiste plek! Neem gerust contact met mij op via mail.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *