omdenken voor geluk

Omdenken voor geluk

‘s Avonds voordat ik ga slapen, neem ik eerst de dag door. Wat heb ik gedaan vandaag wat mij een goed gevoel geeft? Zijn er toevalligheden gebeurt waar ik blij van word? En als laatste benoem ik minimaal vijf dingen die mijn energie verhogen. Het grappige is dat het tegenwoordig niet bij vijf blijven. Als ik ga opnoemen waar ik dankbaar voor ben, kan ik bijna niet meer stoppen. Er is zoveel waar ik blij mee ben. Er is zoveel waar ik dankbaar voor ben. Heerlijk. Volgens Abraham Hicks krijg je meer van wat je aandacht geeft. Ik beaam dit volledig.

Toen ik begon met deze dag afsluiting moest ik zwaar nadenken waar ik dankbaar voor was om aan vijf dingen te komen. Tegenwoordig is het zoveel waar ik dankbaar voor ben, dat vijf niet meer genoeg is. Ik heb mezelf geleerd om te kijken naar wat goed is. Geleidelijk aan zijn er steeds meer goede dingen in mijn leven gekomen.

Wat je aandacht geeft groeit

~Anoniem

Ook op andere vlakken boek ik vooruitgang, zoals een stappenplan om vanuit de rode cijfers naar meer dan 10.000 euro spaargeld te gaan. Deze stappen heb ik zelf ook gezet. Soms wil ik al bij het eindpunt zijn. Maar ik weet nu dat er andere verlangens komen, zoals mijn wens voor 100.000 euro spaargeld. Het is nooit klaar.

De grootste vooruitgang ben ik gemaakt met mijn gedachten. Door omdenken label is elke situatie opnieuw. Het is een spel en spelen doe ik voor mijn plezier.

Het gaat om de reis niet om de bestemming

Hoe vaak ik dit al gehoord heb. Vroeger geloofde ik dit niet. De reis vond ik zwaar en vol tegenslag. Sinds ik bekend ben met de wet van aantrekking is dit 180 graden gedraaid. Juist de reis is leuk. Allerlei toevallige ontmoetingen maken de reis juist leuk. Zoals op het moment dat ik bij mijn nieuwe kapper wil binnenstappen ik mijn oude kapster tegenkomt. Een leuke ontmoeting volgt.

De tegenslagen blijken cadeaus te zijn. Zoals in mijn baan waar ik niet kon doorgroeien. Tot aan mijn pensioen hetzelfde werk blijven doen, zag ik niet zitten. Ik ben toen voor mezelf begonnen. Door de carrière stop, is er een nieuwe ontwikkeling mogelijk geworden. Een waarvan ik dagelijks geniet.

Omdenken

Elke negatieve gedachte erkennen en bedenken hoe je dit beter kan formuleren. Wat is wel positief aan deze situatie? Wat is een iets beter gevoel? Spelen met je gedachten. En als het niet lukt, is er altijd nog The Work van Byron Katie waarmee je elke gedachte onderzoekt of het waar is. Of je voor 100 % weet of dit waar is. En wat het met je doet als je gelooft dat de gedachte waar is. Wie zou je zijn zonder deze gedachte? Kun je de gedachte omkeren? Kan je argumenten vinden voor de omgekeerde gedachte?

Wil je begeleiding bij een gelukkiger leven en positief denken? Neem dan gerust contact op voor een gratis gelukgesprek.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Okan Caliskan via Pixabay

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *