vertrouwde coconnetje zonnig terras

Uit mijn vertrouwde coconnetje komen

Deze week heb ik op een terrasje gezeten en hiervan genoten! Het voelde alsof ik uit mijn cocon was gekomen en het leven vol binnen liet komen. Nu wil ik niet mee thuisblijven, maar weggaan ook al levert dit mij spanning op. Ik ben uit mijn vertrouwde coconnetje gekomen door een kaartlegging met de vrijheidskaarten. De kaarten hebben mij inzicht gegeven in het doen van mijn volgende stap. Heerlijk.

De aanleiding van de kaartlegging was een regelmatig terugkerende hoofdpijn. Ik snapte niet wat er aan de hand was en deed een kaartlegging.

Vraag 1: Wat is nu belangrijk voor mij?

De kaarten Hoornblende 1 en Vrouwelijkheid. De woordkaart Vrouwelijkheid vertaal ik naar het vrouwelijke, het voelen. In de Hoornblende zie ik een vrouw die in de spiegel kijkt.

De kaarten samen vertaal ik als mijn gevoelens die ik nu voel zijn belangrijk en mogen gevoeld worden.

Vraag 2: Wat vraagt aandacht hierbij?

Hierop trek ik de Hoornblende 1 en de woordkaart Begrenzing. Na wat associëren vertaal ik de kaarten in eerste instantie naar: mijn grenzen niet goed aangeven?

Na de hele kaartlegging zie ik in dat wat aandacht vraagt bij dit thema is: te veel begrensd zijn.

Vraag 3: Welke oplossing kan ik toepassen?

Wederom trek ik de kaart Hoornblende 1 met dit keer de woordkaart Verlies. Het voelt dat ik nog een fotokaart mag pakken en dit doe ik dan ook. Dit is de Zirkoon. In de Zirkoon zie ik mijn eigen weg gaan. De Hoornblende vertaal ik dit keer naar ‘zijn wie ik ben’. Met de woordkaart Verlies kan ik niet zoveel. Verlies van wat?

Ik trek twee hulpkaarten: Troost en Jaspis. Ik begrijp uit deze twee kaarten dat thuisblijven een troost voor mij is, een warme omgeving (Jaspis) die ik nu mag verliezen. Deze vertrouwde troost verlies ik, tijdelijk, door er op uit te gaan.

Vraag 4: Wat levert deze oplossing mij op?

Het idee om mijn vertrouwde omgeving te verlaten is niet aanlokkelijk. Echter als ik weet wat het mij gaat opleveren is de stap wel aantrekkelijk.

Op vraag 4 pak ik de kaarten Zirkoon en Helderheid. Na wat associëren vertaal ik dit naar helderheid op de weg die ik ga. Met als gevolg een heerlijke middag in de zon op een terrasje aan het water.

Wil je dit ook? Wil je ook helderheid wat je remt, waarom je niet doorbreekt, wat er zeurt en je vinger niet goed op kan leggen? wil jij uit je coconnetje stappen? Maak dan een afspraak met mij voor een kaartlegging met de vrijheidskaarten.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Lien Van Win via Unsplash

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *