visualiseren

Visualiseren en geluk

De buurt waar ik in woon is heerlijk groen. Veel goed onderhouden voortuinen met planten, bloemen, bomen. Een gevoel van geluk krijg ik als ik hier doorheen wandel. Totdat ik bij ons huis aankom. In plaats van een groene oase was het meer een groen oerwoud.

Hier was ik niet trots op. Ik ben niet zo’n tuinvrouw en had geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Dus ben ik gaan visualiseren hoe mijn voortuin een genot is om naar te kijken, een afwisseling van planten, vogels en insecten.

Het resultaat heb ik losgelaten en dit weekend ben ik spontaan begonnen met wat onkruid weghalen. Van het een kwam het ander en zo heb ik ondertussen het pad en de oprit schoongemaakt. De straat netjes gemaakt, een derde van de tuin ontdaan van onkruid.

Donderdag ga ik enkele lavendelstruikjes planten en bodembedekkers met blauwe bloemen, Verbenum geloof ik. Ik ben supertrots op dit resultaat. En dit door alleen te visualiseren dat ik een mooie voortuin heb. Spontaan ontstond er tijd voor de voortuin, zin om daadwerkelijk aan de slag te gaan en inzicht wat te doen.

Meestal maak ik een Vision Board van wat ik wil. Ik ga dan op zoek naar afbeeldingen die het gevoel weergeven van mijn wens-uitkomst. Naast dat een Vision Board effectief is, is het ook leuk om te maken. Een ontspannen bezigheid helemaal voor jezelf. En een manier om de visualisatie in je hoofd zichtbaar te maken, zodat je een schatkaart hebt naar je geluk.

Lieve groeten
Thea van Dijk

PS Meer informatie over deze Vision Board workshop: Creëer Toekomstig Geluk.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *