mist benzinestation lage zwaluwe

Mist onderweg

Gisteren zou ik in Nieuwegein zijn voor een bespreking met koffie en lekkers. De afspraak heb ik op het laatste moment afgezegd vanwege mist.
Afspraken afzeggen is niets voor mij. In eerste instantie ben ik gewoon op weg gegaan. Telkens dacht ik, ik rij naar het benzinestation om te tanken en kijk hoe dat gaat. Ik rij tot Langeweg en zie of dat gaat. Ik rij tot Wagenberg en kijk of dat gaat. Bij Lage Zwaluwe heb ik definitief besloten om terug te gaan.

Waarom wel gaan?

De hele tijd vroeg ik mijzelf: Waarom wil ik gaan? Ik twijfelde, dat was de dag ervoor al begonnen. Wil ik vrijwilligerswerk doen voor deze organisatie? Heb ik in deze fase van mijn leven wel tijd om vrijwilligerswerk te doen?

Mist of twijfel als reden?

Het was donker, er was mist, er kwam een ambulance voorbij met sirene, allemaal signalen die mijn twijfels hebben gevoed.

Mist is niet de reden dat ik mijn afspraak afgezegd heb. Mijn twijfels zijn de reden dat ik niet doorgezet heb.

~Thea van Dijk

Dit is met alles in mijn leven. Als het doel niet duidelijk is, zal elke tegenslag een reden zijn om te stoppen. Maar als het doel helder en aansprekend is, zal niets me tegenhouden.

Doel helder?

Weet je waarom je iets wilt doen? Ik maak een Vision Board om mijn doel duidelijk te krijgen. Hoe krijg jij je doel helder?

Lieve groeten
Thea van Dijk

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *