weer lekker in je vel

Weer lekker in je vel

Je bent lekker druk bezig, dit nog even doen. Leuke afspraak daar. Snel nog even koken. En dan ineens is dat gevoel van spanning er. Waarom nu ineens? Het gaat allemaal lekker… Je wilt weer lekker in je vel zitten! Toen mij dit overkwam, dacht ik dat het allemaal lekker ging. Waarom is daar dan die onbalans? In de waarom-vraag blijven hangen helpt niet. De spanning blijft. Een betere vraag is hoe kom ik uit deze onbalans? Hoe vind ik mijn balans terug? Hoe kom ik weer lekker in mijn vel?

Vrijheidskaartlegging

Ik besluit een vrijheidskaartlegging te doen. De eerste vraag gaat over het thema van de kaartlegging. De kaarten vertellen mij dat ik het gevoel van houvast mis. Mijn moeder was altijd mijn anker. Hoe stormachtig mijn leven ook was, na een praatje met haar kon ik de hele wereld weer aan. Maar ze is een paar jaar geleden overleden en nu mag ik het zelf doen. Dat valt niet altijd mee.

Wat vraagt aandacht?

Wat aandacht vraagt in deze situatie is dat ik mijn grenzen niet goed bewaak. Ik heb bijvoorbeeld te lang te veel uren gemaakt. Dat heb ik al aangegeven en ik hoef die extra uren niet meer te maken. Ik heb het mezelf ‘aangedaan’. Mogelijk dat ik expres meer uren heb gewerkt om niet stil te staan bij plezier maken. Want dat is het rare, als er iemand in je omgeving overlijdt kan je het gevoel hebben dat je geen plezier mag hebben. Een soort straf omdat ik nog wel leef. Het is raar, maar het gevoel is er en daar mag ik mee omgaan.

I.m allowed to have fun.

Naar Abraham Hicks

De oplossing

De oplossing volgens de vrijheidskaarten is Overgave en Jaspis. Overgave vertaal ik naar dat ik mij mag overgeven aan alle gevoelens die omhoog komen. Overgeven aan de gebeurtenissen van de dag. Niet vechten of er tegenin gaan.

In de foto zie ik warmte en geborgenheid. Ik mag de geborgenheid vinden in mijzelf.

Het resultaat

Het resultaat zal zijn dat ik moeiteloos mijn grenzen bewaak, omdat het kristalhelder is waar mijn grenzen liggen.

In eerste instantie voel ik mij getroost na deze vrijheidskaartlegging. Er is altijd een oplossing. Ondanks de stormen mag ik mij richten op plezier. En dit doe ik. In de week na deze legging ervaar ik meer rust. De spanningsgevoelens zijn verdwenen. Heerlijk.

Wil je ook een kaartlegging met de vrijheidskaarten? Maak dan een afspraak via mail en we prikken een datum. De kaartlegging kan ook via beeldbellen.

Lieve groeten
Thea van Dijk

Afbeelding van Murtaza Ali via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *