praatpaal

Inspiratie voor het creëren van een geweldig leven

Het liefst zou ik je een toverformule willen geven zodat je gelijk gelukkig bent. Een praatpaal waar je hulp gelijk naar je toesnelt. Echter dit heb ik niet voor je. Wel heb ik een aantal aanwijzingen gevonden die mij geholpen hebben een geweldig, welvarend en ja een gelukkig leven te creëren. Een aantal dingen die ik geleerd heb:

Vechten kost energie

Geef je over, het is zoals het is. Je hoeft er niet blij mee te zijn. Je mag een time out nemen. Je mag jezelf een adempauze geven. Is dit het echt waard? Is dit wat je echt wilt? Als je antwoord ja is, ga vooral door met vechten. Kijk of je hulp kan krijgen. Kijk of een andere manier beter werkt.

Als het antwoord niet vol mondig ja is. Wat zou je dan wel willen? En zet stappen naar je nieuwe doel. Je mag van richting veranderen. Je mag zelfs 20 keer of meer van richting veranderen. Van elke ervaring leer je.

Elke ervaring neem je mee naar je volgende avontuur. Zo heb ik een werkplek waar ik sociale vaardigheden uit de zorg inzet. Mijn bestuursvaardigheden van pas komen, het archiveren van vrijwilligerswerk bij de speel-o-theek gebruik, mijn marketingkennis nuttig is. Alles wat ik ooit gedaan heb kan ik hier toepassen. Elke ervaring blijkt hier nuttig te zijn.

Je eigen verantwoording nemen voor het deel dat jij kan veranderen

Wat kan je veranderen aan je huidige situatie, waardoor je leven beter wordt? Is dit een korte vakantie of wat anders? Een weekend trip is een minivakantie met een hoog geluksgevoel.

Je denken bepaalt je geluk

Louise Hay is een van mijn inspiratie bronnen. Zij legt uit wat de basis is van je gedachten, wat de onderliggende gedachte is van je gedachten. Door persoonlijke groei, leer je jezelf kennen en herken je gedachten patronen. Gedachte patronen die je groei stimuleren en die je groei afremmen. Gedachten die je kans op geluk doen toenemen of doen afnemen.

Je gevoel is de vertaler van je gedachten

Door opmerkzaam te zijn hoe jij je voelt, door opmerkzaam te zijn wat er in je lijf gebeurd, heb je een indicatie van de trend van je gedachten. Door lichaamswerk herstel je het contact met je lichaam en word je bewust van gedachten. Ook stembevrijding is een methode om je connectie met je gevoel en lichaam te herstellen.

Coach als je persoonlijke praatpaal

Je kan zelf werken aan geluk, maar je kan ook begeleiding vragen. Een ander maakt je bewust van je blinde vlekken. Bij coachen zet ik vaak de vrijheidskaarten in. Dit is een geweldig hulpmiddel om de klant zijn/haar eigen oplossing te laten vinden. Dit is de oplossing die op dit moment het beste werkt. Je hoeft dan geen SMART doel te maken, want de oplossing past bij je.

Wat negatief werkt op geluksgevoelens

Klagen en roddelen zijn een effectief middel om geluk buiten de deur te houden. Het is negatieve energie die negativiteit aantrekt. Ik was vroeger een enorme klager. Heerlijk vond ik het. Lucht geven aan mijn ongenoegen vond ik het. Ik klaag nog steeds, echter nu ben ik mij bewust van mij gedrag en kan ik om mijzelf lachen. Blijkbaar heb ik klagen nodig. Op het moment dat ik door heb dat ik dit doe, geef ik mijzelf de keuze: blijf ik klagen of ga ik er wat aan doen? En ja soms kies ik ervoor om nog even te klagen, maar weet je dan is het eigenlijk niet meer leuk.

Hulpmiddelen

Wil je meer? Maak dan een afspraak voor een geluksgesprek.

Lieve groeten
Thea van Dijk

PS Het is een fabel dat je nooit meer ongelukkig zal zijn. Dat alle negatieve emoties en negatieve gebeurtenissen zullen verdwijnen. Wat wel waar is dat je kan leren anders om te gaan met negatieve gebeurtenissen, waardoor je algemene geluksgevoel groeit, zodat je zelfs zegt ik heb een geweldig leven, relatie, kinderen, vakantie, huis, vakantie. Je gaat horen bij de happy few die een leven heeft dat werkt voor hen. In plaats van dag tot dag overleven.

PSS Afbeelding van E Bouman via Pixabay

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *